היתרונות של בישול איטי חלים על תנורי הקופסא והפאנלים. הסיר "המהיר", המבוסס על הפרבולה או על כל מרכז שמש אחר, יגיע לטמפרטורות גבוהות יותר יחסית (אם כי לא מהר כמו על כיריים גז או חשמל).
מחקרים הראו כי הן הטעם והן איכות המזון בבישול איטי עדיפים על אלה המושגים בבישול בטמפרטורה גבוהה. בקישור הבא מחקר מפורט מאוד על אובדן ויטמינים בהכנת סוגי מזון שונים, עם קישורים רבים למחקרים אחרים (אם אין לכם גישה למאמר – צרו איתי קשר). חשוב, כמובן, להשיג טמפרטורה מינימלית בכדי להבטיח בישול בטוח. מטעמי נוחות אני מפרסם פה מחדש את התרשים שנמצא בקישור לעיל:
רצוי שיהיה בידך מדחום לתנור לבדיקת הטמפרטורה – הוא לא יהיה מדויק ב 100%, אבל פלוס מינוס 5 מעלות צלזיוס אמור להספיק.
חשוב לדעת שמזונות מתבשלים טוב מעל 82 מעלות צלזיוס – כל הירקות, הדגים ואפילו הבשר. עם זאת, במקרה של בשר הייתי מוודא שהטמפרטורה נשמרה ברמה האמורה לזמן ממושך (לפחות שעה), כדי להבטיח שכל חלקי המזון המבושל הגיעו לטמפרטורה האמורה.
מידע נרחב יותר על בריאות ובטיחות מופיע בקישור הזה. אני מעודד את הקורא לעיין בו לפחות פעם אחת. חלק מהעצות הניתנות שם חלות באותה מידה על אמצעי בישול קונבנציונליים (גז או חשמל).
אין להתבלבל בין בישול איטי לבין בישול “sous vide” שיטה שבה אוכל ארוז בוואקום ומבושל באמבטיית מים בטמפרטורה מבוקרת ומדויקת, לפרטים ראה קישור זה.